Google+ expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

APLIKASI FX-603P & E-BOOK( VERSI TERKINI ADA 6 PROGRAM )
KALKULATOR PROGRAM 
UKUR TANAH VERSI ANDROID


APAKAH APLIKASI 
KALKULATOR PROGRAM 
FX-603P VERSI ANDROID INI 
( updated 2017 )

INI ADALAH MERUPAKAN SATU APLIKASI ANDROID KALKULATOR PROGRAM YANG MENYERUPAI KALKULATOR PROGRAM CASIO 'FX-603P' YANG TELAH PUN DIHENTIKAN PENGELUARANNYA OLEH PIHAK CASIO. 

PIHAK KAMI BUKANLAH PIHAK YANG MENCIPTA APLIKASI INI. TETAPI KAMI TELAH MENDAPAT KEBENARAN DARI PEMILIK HAKCIPTA UNTUK MENYEDIAKAN ISI KANDUNGAN PROGRAM PENGISIAN UNTUK DIMASUKKAN KE DALAM APLIKASI ASAL YANG TANPA PENGISIAN.

APLIKASI INI BOLEH DI INSTALKAN KE DALAM PELBAGAI PERALATAN ATAU GADJET YANG MENGGUNAKAN SISTEM OPERASI ANDROID SEPERTI TELEFON PINTAR, TABLET & I-PAD.

SEBENARNYA BUKAN JURUKUR TANAH SAJA YANG BOLEH MENGGUNAKAN APLIKASI INI TETAPI BOLEH JUGA DIGUNAKAN OLEH MEREKA YANG TERLIBAT DALAM BIDANG KEJUTERAAN, ANALISIS STATISITK, MATEMATIK DAN FIZIK, PERUBATAN DAN LAIN-LAIN LAGI. TETAPI ANDA PERLULAH TAHU MENYEDIAKAN PENGISIAN PROGRAM BAGI SETIAP PERKARA YANG MAHU DIHITUNGKAN.

APLIKASI YANG DIJUAL OLEH KAMI TELAH PUN DI ISIKAN DENGAN 6 JENIS PROGRAM BASIC PENGIRAAN UKUR TANAH YANG DIBUAT KHAS UNTUK KEGUNAAN PELAJAR DAN MEREKA-MEREKA YANG TERLIBAT DALAM BIDANG UKUR TANAH SEPERTI KERANI MEMPROSES DATA UKUR TANAH, PELUKIS PELAN TANAH DAN JUGA JURUKUR TANAH YANG DISERTAKAN DENGAN NOTA DAN FOTO PANDUAN CARA PENGISIAN SERTA CONTOH CARA PENGGUNAAN SETIAP PROGRAM TERSEBUT.SENARAI 6 PROGRAM BASIC UKUR TANAH

P1 - Program Traverse
P2 - Program Mengira Bearing & Jarak 2 Kordinit 
P3 - Program Mengira Kordinit
P4 - Program Leveling ( Guna Alat Level & Setaf )
P5 - Program Slope Peg ( Setting Out Jalan & Slope )
P6 - Program Station Resection

Manakala....

P0 - Direct Bearing & Direct Distance bagi P1

> Disertakan dengan file manual cara-cara instal
> Disertakan dengan manual cara guna setiap program
> Disertakan dengan salinan manual setiap program file
> Disertakan nota dan foto panduan bagi setiap program
> Disertakan file contoh latihan untuk memahirkan diri

HARGA JUALAN : RM 30_____________________________________________


E-BOOK 
UKUR KEJURUTERAAN SETTING OUT BANGUNAN


APAKAH KEGUNAAN E-BOOK INI DAN SIAPA YANG PATUT MEMILIKINYA

( Edisi 4 Updated 2016 )E-BOOK INI IALAH BUKU ELEKTRONIK ATAU BUKU TANPA KERTAS YANG MERUPAKAN BUKU GARIS PANDUAN BAGI KERJA-KERJA PENGUKURAN BANGUNAN SECARA PRAKTIKAL DI TAPAK PEMBINAAN. 

E-BOOK INI MENGANDUNGI METHOD ATAU CARA MEMBUAT KERJA UKUR DALAM PROJEK MEMBINA BANGUNAN YANG DIHASILKAN OLEH KAMI MELALUI PENGALAMAN KERJA BERTAHUN TAHUN DAN DITULIS SECARA PENERANGAN LENGKAP DENGAN CONTOH BERUPA GAMBARAJAH DAN FOTO DARI SEAWAL MEMULAKAN PROJEK PEMBINAAN SAMPAILAH SIAP PROJEK BANGUNAN TERSEBUT SECARA TURUTAN KERJA YANG PERLU DIBUAT OLEH JURUKUR TAPAK ( SITE SURVEYOR ) DARI A-Z.

APABILA KAMI MENULIS 1 ARTIKEL BERKENAAN UKUR KEJURUTERAAN BANGUNAN PADA TAHUN 2011, KAMI MENDAPAT BANYAK PERTANYAAN DARI KALANGAN PELAJAR BIDANG UKUR TANAH DAN JUGA JURUKUR TANAH YANG BARU MEMULAKAN KERJAYA YANG TANPA PENGALAMAN KERJA DALAM BIDANG INI.

KAMI MERASA LETIH KERANA SELEPAS SATU PENERANGAN RINGKAS DIBERIKAN DITANYAKAN LAGI UNTUK PENERANGAN YANG LEBIH TERPERINCI KERANA MEREKA MASIH TIDAK FAHAM. OLEH ITU ARTIKEL KE 2 BERKENAAN BAB INI TELAH DIHASILKAN PADA TAHUN 2012 IAITU MERANGKUMI SEGALA PERTANYAAN DAN PENJELASAN PADA ARTIKEL PERTAMA YANG TELAH DITERBITKAN PADA TAHUN SEBELUMNYA.

WALAUPUN 2 ARTIKEL DALAM BAB INI TELAH DIHASILKAN TETAPI PERTANYAAN DEMI PERTANYAAN TETAP DIKIRIMKAN KEPADA KAMI.

MENYEDARI BAHAWA INFORMASI DALAM BIDANG INI AMAT PAYAH UNTUK DIPEROLEHI DI INTERNET DALAM BAHASA MELAYU DAN JIKA ADA PUN IA HANYALAH PENERANGAN SECARA ASAS SAHAJA DENGAN TANPA DIBERIKAN PANDUAN CARA KERJA YANG PERLU DILAKUKAN. MAKA PADA TAHUN 2014 BERMULALAH PROJEK PENGHASILAN BUKU INI.

3 BULAN DIPERLUKAN UNTUK MENCARI INFO DAN PENGHASILAN BAHAN UNTUK DIMUATKAN DI DALAM BUKU INI. KEMUDIAN 2 BULAN LAGI DIPERLUKAN UNTUK PENYUSUNAN DAN PENULISAN SEHINGGA MENJADI SEBUAH BUKU GARIS PANDUAN YANG HAMPIR LENGKAP.

SELEPAS 6 BULAN TEMPOH PENGHASILANNYA PADA BULAN OKTOBER 2014 SECARA RASMINYA EDISI PERTAMA E-BOOK INI PUN SIAP. DARI MASA KE SEMASA KAMI MEMBUAT PENGEMASAN DAN PENAMBAHAN BAHAN SEHINGGALAH YANG TERKINI PADA FEBRUARI 2016 KAMI TELAH MENERBITKAN EDISI KE 4.

MESKIPUN BUKU INI HANYALAH MERUPAKAN RINGKASAN GARIS PANDUAN TETAPI KAMI PERCAYA DENGAN NOTA PENERANGAN DAN JUGA GAMBARAJAH CONTOH YANG ADA WALAUPUN ANDA TIDAK BERPENGALAMAN MEMBUAT KERJA UKUR BANGUNAN TETAPI HANYA DARI MEMBACA ANDA AKAN MUDAH FAHAM DAN BOLEH MELAKUKAN SEGALA KERJA PENGUKURAN ASAS DENGAN TANPA PERLUKAN BANTUAN DARIPADA ORANG LAIN LAGI.

BUKTINYA, SELEPAS LEBIH SETAHUN DIHASILKAN DAN KINI TELAH PUN TELAH 4 KALI DI UPDATEKAN, TIADA SATU PUN RUNGUTAN YANG KAMI TERIMA DARIPADA KALANGAN MEREKA YANG TELAH MEMBELINYA. SEBALIKNYA MEREKA MEMINTA KAMI MENGHASILKAN PULA BUKU GARIS PANDUAN BAGI KERJA UKUR TANAH DALAM BIDANG LAIN PULA.

TETAPI PERLU ANDA KETAHUI KAMI BUKANLAH PENSYARAH ATAU PENULIS SECARA PROFESIONAL. KAMI HANYALAH JURUKUR TANAH YANG MAHU MENGONGSIKAN SEDIKIT ILMU SERTA PENGALAMAN KAMI KEPADA PELAJAR DAN JUGA JURUKUR TANAH YANG BARU MEMULAKAN KERJAYA MEREKA.

WALAUPUN ANDA PERLU MEMBAYAR TETAPI ANDA AMAT BERTUAH KERANA KAMI TELAH MENGHASILKAN SEBUAH BUKU GARIS PANDUAN UNTUK ANDA MEMBUAT KERJA BERBANDING KAMI SENDIRI PADA WAKTU DAHULU PERLU MELAKUKAN KERJA DENGAN TANPA ADA SEBARANG BUKU GARIS PANDUAN DAN JUGA ORANG YANG MAHU KONGSIKAN PENGALAMANNYA SEPERTI KAMI. KAMI JUGA AKAN MEMBUAT UPDATE DARI MASA KE SEMASA MENGEMASKINI DAN JUGA MENAMBAHBAIKKAN LAGI INPUT SERTA GARIS PANDUAN JIKA ADA YANG KAMI RASAKAN PERLU ATAU JIKA MENDAPAT PERTANYAAN PENJELASAN DARI RAMAI PIHAK PELANGGAN YANG TELAH MEMBELINYA.

HARGA JUALAN : RM 30

_____________________________________________

KEPADA MEREKA YANG BERMINAT MAHU MEMBELI SAMADA APLIKASI KALKULATOR PROGRAM BASIC UKUR TANAH ANDROID ATAU E-BOOK SETTING OUT BANGUNAN

KIRIMKAN TEMPAHAN ANDA KE EMAIL KAMI DENGAN MENULIS TAJUK PERKARA SEPERTI BERIKUT :

"APLIKASI FX-603P ANDROID"
atau
"E-BOOK SETTING OUT BANGUNAN"
( tajuk mengikut apa yang anda mahu beli )

KEMUDIAN KIRIMKAN MELALUI EMAIL KEPADA KAMI
KE ALAMAT EMAIL SEPERTI DIBAWAH INI :- SEKIAN TERIMA KASIH

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

PERINGATAN :-

PEMBACA yang mahu menulis di ruang komen PERLU MENULIS nama ID atau menulis 'NAMA SAMARAN'. Sebarang ulasan dan pertanyaan dari 'TANPA NAMA' akan dihapuskan. Penggunaan bahasa perlulah yang penuh DAN berhemah. Penulisan dengan gaya BAHASA SMS yang tidak difahami AKAN DIHAPUSKAN

KLIK FOTO UNTUK MAKLUMAT PERKHIDMATAN KAMI

KLIK FOTO UNTUK MAKLUMAT PERKHIDMATAN KAMI
UNTUK MENDAPATKAN KETERANGAN LANJUT MENGENAI PERKHIDMATAN UKUR TANAH YANG KAMI SEDIAKAN BERSERTA DENGAN ANGGARAN HARGA KOS BAGI SETIAP KERJA UKUR TANAH YANG KAMI LAKUKAN, KLIK LINK FOTO DI ATAS UNTUK DAPATKANNYA DI HALAMAN YANG TELAH KAMI SEDIAKAN UNTUK ANDA SENDIRI MEMBACA DAN MEMBUAT PENGIRAAN ANGGARAN KASAR BAGI KERJA UKUR TANAH YANG ANDA PERLUKAN
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...